31. juli 2014

“Little by little, one travels far”

 J.R.R. Tolkien

5534

 

Nu var der lige det med Ernest, han lod mig få en god nats søvn og der var musestille hele natten; men han havde også sat Steens telefon fra “ring” til “ikke ring”, så det var først her til morgen, at vi lærte, at vi havde spist hos en Michelin-stjerne mand, men maden var også god!

5535

Morgenmaden blev serveret ude på terrassen. Det var en let tåget eller diset morgen og morgenmadsdamen sagde til alle, at solen ville komme lige om lidt. Nå ja, jeg fik da en jakke på. Ja, en dansker ville skrige, for der var omkring 19 grader…
Ellers blev morgenmaden serveret ved bordet. Ikke noget med ta-selv bord og til min overraskelse var mejeriproduktet en fromage frais vaisselle. Normalt bryder jeg mig ikke om fromage frais, den er for bastant for mig, men denne havde en behagelig surhed og virkede ikke fed! Resten var meget fransk og fra regionen.

8318

Vi kom afsted fra hotellet og efter at have krydset grænsen til Schweiz måtte Steen ind til toldermændende for at hente, nej, købe en vignette. Den skal man have, hvis man ønsker at benytte motorveje – og prisen er den samme for 1 dag og 1 år 🙂
Nu var det ikke sådan, at alt gik glat. Vi havde mistænkt Ernest for at have været nede og pille ved folks GPS systemer. Fraülein Daimler var i alt fald regelmæssigt ude i nogle lange søforklaringer og helt rundt på gulvet med hvilken vej, vi skulle køre. Da vi ikke har oplevet det før, konkluderede vi, at Ernest havde været i  drillehumør, fordi han ville have folk til at blive på hotellet, hvor han kunne passe så godt på os…..

8323Vignetten blev klistret godt og grundigt på forruden, så nu kan vi køre lovligt i Schweiz.

5541

Vores første stop i Schweiz var et naturfænomen, der kaldes Creux-du-Van, der hovedsageligt bestod i et markant “halvt hul” i bjerget, og dybt nede springer en kilde der altid er 4 gr. C. varmt. Vi beså det oppe fra kanten. Selv om der var mange mennesker, var det et forholdsvis stille sted, måske fordi vidderne var uendenlige.

5537

Nogle gange må man have respekt for naturen og hvordan den har formet sig. Jeg, som menneske, kan kun stå målløs og iagttage den.

5542

Der ER ikke meget at sige, kun at iagttage.

8325

Måske lige kun at vise kameraets plads på stendiget, der indhegnede vores orkester.

5544

Dette var vores orkester! Koklokkerne bimlede og bamlede hele tiden og orkesterets medlemmer havde ingen problemer med, at vi gik imellem dem for at komme op og se naturfænomenet de græssede på. Jeg tror ikke altid, at musikere vil have folk til at vade rundt imellem sig mens de performer. De er nok mere som hellige køer end vores firebenede venner på fotografiet her…

5545

Da vi kom tilbage til parkeringspladsen, der var denne “Einkehrsmöglichkeit”, som vi udnyttede til toiletbesøg og…

8329

…til en espresso serveret i glas med køer og edelweiss, samt sommerens første Schorle.

8330Vi havde ikke kørt langt, før der var noget, vi absolut ikke anede, hvad var, og som vi måtte ud og fotografere.

5547

Det var træer, træer der voksede i en rundkreds så der var et lille hus derinde. Vi aner ikke, om træerne er plantet bevidst på den måde eller om de selv formerer sig i sådan en rundkreds.

5549Da vi nu havde været oppe på højdedraget og se, så måtte vi jo nedad igen. Den vej, vi kørte, havde den smukkeste udsigt over Lac Neuchatel.

8334Næste stop var Bern. Her kørte Steen lidt forkert i Parkeringsgaragen og mente, at en mand vinkede ham ind, hvor der var Frauenparkplätze. Jeg mente ikke, det var korrekt at parkere der og fangede dette skilt på vej ud – og ikke et ord mere…

8335

Vi skulle lidt ind i byen, og meget passende skulle vi hen ad denne gade…

5552

Vi skulle se domkirken. Dens tårn var tilsyneladende under renovering.

5557

Frisen over ingangsdøren kunne give stof til eftertanke. Midt i bliver man vejet i en vægt, og så kommer man ind i Paradiset til venstre eller Helvede til højre. Ja, der var meget grumt at se til højre, hvorimod alt var fryd og gammen til venstre….

5563

Fine vinduesmosaikker, hvor temaet igen var de døde og de levende.
Vi fik os en espresso et sted byen. Bern vidste ikke, hvad en iskaffe var. Nå jo, vi kunne da godt få en kop kold kaffe…

img165 copy 627

Dortheas album fra rejsen i 1960, “Guldbryllupsrejsen” kaldte hun den, indeholder bla. dette postkort af Berner Münster, som domkirken hedder. Tårnet er 100 m højt og på kortet her rager det godt op. Det var sværere at se nede fra gadeniveau.

5571

Vi kørte videre til Kandersteg, hvor vi også var sidste år.

20140731 køretur

Vi havde været 7:30 timer undervejs og tilbagelagt 250 km…

20140731 højdekurve

Turen havde bragt os op i 1400 m højde ved Creux-du-Van, så ned i niveau med Lac du Neuchatel omkring de 400 m og derefter gradvist stigende til Kandersteg.
Steen trængte til at gå en runde inden spisetid. Det blev en lidt besværlig runde, han havde valgt, og jeg blev bange for om solen ville gå ned bag bjergene, inden vi kom tilbage til byen. Det var absolut ikke en sti man ville gå på i mørke.

5582

Det var første dag i flere uger, at det ikke havde regnet her, og stien var fuld af små rullesten. Vi skulle have haft stokke med, men de lå godt gemt nede i bilen,

5578Til gengæld var der en smuk udsigt ned over lilleput-byen Kandersteg.

5585

Vi kom ned og solen kom frem igen mellem to bjerge. Steen lagde mærke til, at der var plantet en blomst i en lille udhulningen i toppen af Wanderweg-pælen.

20140731 gåtur i Kanderstag

Denne før-aftensmad-tur bragte os op fra 1168 m til 1314 m, altså en højdeforskel på 146 m, hvilket svarer til 1.5 gange højden af tårnet på Berns domkirke. Steen siger: “Det var lidt ambitiøst, men turistkortet angav ikke turens stress-faktor. Den var dobbelt så lang, dobbelt så svær og tog den dobbelte tid af, hvad jeg havde antaget”.

5590

Første aften her på hotellet er der ikke valgfri menu, når man er på halvpension. Det gjorde os nu ikke noget.

8337

Vi blev betjent venligt af en tysk ung tjener, der har sommerferiejob her i juli og august, og ellers er studerende i Hannover.

8339

Aftenens sidste billede er af feriebarnet. Man kan da sagtens se, at han har ferie ikke 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Sommer i Alpelandet 2014. Bookmark the permalink.