04:38 vågnede jeg (Steen). Jeg skulle tisse og på vejen til toilettet bemærkede jeg ud af vinduet at morgnrøden allerede var på himlen. På vejen tilbage til sengen greb jeg en mobiltelefon og knipsede scenen uden for. Alt var dyb ro, ikke engang en kat at se. Vejret tegnede til at blive så fint som DMI havde lovet.
En runde omkring Åbakken inden gåturen. Her lå avisen og på dens forside – over midterfolden – var der et billede fra vernisagen på en udstilling af kunst lavet af elever på 7 skoler – inspireret af “den kendte Thy-maler Jens Søndergaard”. Journalisten var tilsyneladende mere optaget af buffeten end børnenes kunstværker, for man måtte som avislæser ind på side 6 for at se af dem.
Visitten på Åbakken var kun kort og inden længe var vi ude på den sædvanlige rute ved Agger. Vejret var pragtfuldt – ikke for varmt, ikke for koldt, ikke mere vind end det stadig var behageligt – og det bragte hele blomsterfloret frem. På hybenbuskene var blomsterne strøet så gavmildt som mælkevejens stjernevrimmel.
Ude på Agger Tange bemærkede vi at der siden vores sidste tur herop var blevet malet stiplet midterstribe på den asfalterede gang/cykle-sti. Spild af penge, for hidtil har cyklister og gående kunnet finde ud af det. Forskellen er at nu er der denne markante stiplede linie i de næste 100.000 fotografier, eller flere, der bliver taget i tangens længderetning.
Frilufts-groufie med 2 personer. Billedet oser af en dejlig dag i den tidlige sommer.
Som Inge sagde da vi gik på den tværgående dæmning syd for Agger: “Hvor der er en vilje, er der en vej!” – og det må man sige.
Tidligt på eftermiddagen tilsluttede Inge sig en lille gruppe af gamle elever fra Hurup Realskole i 1969 – så kunne der nemlig snakkes inden aftenens store klassefest.
Selv profiterede jeg af den dejlige sommerdag med Hjalmar, der viste mig rundt i den nyanlagte have. Her er vi nede ved åen hvor der var dejligt roligt at sidde og snakke med fuglekvidder og vindens susen i trætoppene som baggrund.
Sådan så der ud da Inge kom til hallen hvor klassefesten holdes. Ingen tivl om at der skulle komme over 1000 deltagere..
Her sidder de ældste elever – årgang 1970 i forgrunden, årgang 1969 i mellemgrunden og nederst ved det lange bord årgang 1968.
De ældre, med årgangen markeret på blå skilte, var de første der blev kaldt hen for at få den varme ret. Man viste respekt. Senere stod de yngre årgange i lange køer for at få maden – som viste sig at smage ganske udmærket.
Hovedretten var 3 slags kød, 2 slags kartofler og 3 slags salater, hvor en af hotellets kokke anbefaldede Inge svinekammen. Hun fortalte senere, at retten var udmærket og især salaterne virkelig gode. Fantastisk at et sådan måltid kunne laves til over 1000 deltagere i køkkenet på et relativt lille hotel, som det vi bor på. Imponerende!
Inge blev spurgt hvordan jeg fik noget at spise når jeg nu var helt alene. Hun beroligede dem med at sige, at han jo boede på et hotel – og hakkebøffen med kød fra opdræt i Naturpark Thy viser at jeg ikke led nød!
Efter hakkebøffen, kartoflerne med frisk persille, de syltede rødbeder, den brune sovs og agurkesalaten gik jeg en runde og kom forbi hallen hvor den store klassefest foregik. Jeg ville høre hvor højt musikken spillede :-).
Inge forlod den store klassefest 23:45 og skulle igennem de “unges” hal hvor orkestret spillede. Man må have ment at det var de unge der ville danse – og det var det også – men se, der var da ikke ret mange par på dansegulvet. Nej, som Inge siger: “Når man mødes til en klassefest så er det da klokkeklart at man mødes for at snakke sammen og ikke for at danse!”