14. april 2014

7038

14042014, 20140414 eller 140414, mon ikke der er nogen der har leget med tallene til denne dag. Nå, det er jo fuldstændig ligegyldigt, men hvad der ikke var ligegyldig var, at det var en smuk morgen – dog med en meget god blæst og havet skummende langt ud.

7039

Men hvad der måske også er ligegyldigt, eller ikke, er at mens man kører op og ned i elevatoren så kan man få sig lidt hollansk undervisning for her bliver man ønsket en “Fijne dag”. Det blev faktisk en fijne aprilsdag. Vejrguderne vidste godt at det var april, så ud over blæsten og dejligt solskin, nå ja, så skulle man da ikke glemme at det var april, så der kom også meget kortvarige regnbyger. Selv om de var korte, så blev man meget våd af dem!

7043

Dagen gik med en blæsende gåtur i dejlig solskin, opdatereing i Noget om Boddum, gamle billeders forbedringer og Harry Hole. Men klokken 17:15 måtte jeg have en kop kaffe for ikke at falde i søvn, så jeg gik i baren og her undrede jeg mig over… nej, det var ikke at jeg fik en normal kop med kaffe og heller ikke en slags kiks til som jeg ikke smagte på, men derimod det lille glas vand der kom med. Ja, jeg forstå godt at klovnen danser rundt med violinen i baggrunden, for hvorfor mon sådan et lille glas?

7044

Vejret var stadig smukt, Steen arbejdede stadig, så lidt over 19 gik jeg igen i baren, denne gang for et glas vin…

4427 (627)

Han og kollegerne var travlt beskæftiget med planlægning og prioritering, og det var ikke langt fra hotellet hvis man betragter afstanden som kragerne flyver den.

7045

Steen kom og da det var blevet halvsent besluttede vi at gå ned i hotellets brasserie for at spise. Valget faldt på en Caesar-salat med kip. Nå ja, vi kan vel allesammen lidt hollandsk, men på dansk er det kylling. Dressingen på den sprøde bacon leder tanken hen på stribet flæsk…

Stribet flæsk – kød med tykke lag af fedt som udskæres fra den underste del af siden på et svin bruges fx til suppe eller stegt flæsk

The salad’s creation is generally attributed to restaurateur Caesar Cardini, an Italian immigrant who operated restaurants in Mexico and the United States. Cardini was living in San Diego but also working in Tijuana where he avoided the restrictions of Prohibition. His daughter Rosa (1928–2003) recounted that her father invented the dish when a Fourth of July 1924 rush depleted the kitchen’s supplies. Cardini made do with what he had, adding the dramatic flair of the table-side tossing “by the chef.” A number of Cardini’s staff have said that they invented the dish.
Julia Child said that she had eaten a Caesar salad at Cardini’s restaurant when she was a child in the 1920s. The earliest contemporary documentation of Caesar Salad is from a 1946 Los Angeles restaurant menu, twenty-two years after the 1924 origin stated by the Cardinis.

Da Steen ville betale regningen vendte han sig om og vinkede efter en tjener – imellem ham og tjeneren i baggrunden sad en enlig dame. Hun vinkede venligt tilbage til Steen – det var en kvindelig kollega Laughing

7050

Mæt og træt satte Steen sig lige ind i “Sjower”ens historie. Ja, alt er ikke sort og hvidt, man lærer noget nyt hele tiden og det er jo dejligt – og det var alt i alt en “fijne” dag!

 

 

 

 

This entry was posted in April 2014. Bookmark the permalink.