17. august 2013

4648

05:50 var Steen oppe og tage dette billede og det var endda 10 minutter før kirkeklokkerne ringede og fortalte os allesammen inden for hørevidde at klokken var 6.

4653

Da vi var mætte efter den dejlige morgenmad, var vores Zimmermädchen ved at gøre vores værelse nummer 49 i stand eller hvad man kalder det – det bliver gjort godt og grundigt her i Sydtyrol – så vi gik ned på hvad Dorthea kalde “Den store nye solterrasse” der blev bygget 1963/1964 og nu egentlig ikke rigtig bliver brugt til noget.
Steen talte her til morgen med et engelsk ægtepar der skulle rejse. De fortalte at de slet ikke havde haft tid til at se byen, at de havde været ude på gåture hele tiden. Der er mange her på hotellet, som har vandretøj på om morgenen…

4655

Dagens gåtur begyndte på Gilf-promenaden.

4657

Vi fulgte skiltene til Tappeiner-promenaden.

4659

Her er et kig ned på den romerske bro som vi normalt passerer, når vi går ned i byen. Floden hedder det samme som danskernes folkekære, nu afdøde, revykomiker og skuespiller: Passer! Bjergene i baggrunden kender jeg ikke navnene på, måske er et af den San Vigilio.

4664

Der var mange views til “vores” Hotel Adria undervejs, vi “bor” til den anden side.

4667

Vi gik hen mod krudttårnet.

4669

Ved krudttårnet starter Tappeinerweg.

4681

Det viste sig at krudttårnet var åbent. Det har ikke før været tilfældet når vi har været her, så vi besteg nysgerrigt trappen.

img146 krudttårnet

Dorthea er gået forbi det tårn mange gange. Måske har hun været oppe i det, ligesom vi. Under et af hendes besøg i byen købte hun et postkort af det.

4687

Vi kom forbi statuen af Herrn Doktor Franz Tappeiner (1816-1902), læge og botaniker. Han financierede anlæggelsen af denne ca. 6 km lange promenade, og det er nok det han blev mest berømt for i sin hjemby Meran. Langs promenaden er der en masse forskellige planter og træer. De er for det meste udstyret med et lille skilt der angiver dets latinske navn. Tappeinerweg’en fører rundt om Küchelberg og er anlagt ca. 100 meter højere oppe end Merans niveau.

4690

Ikke noget med hunde-høm-hømmer her på promenaden.

4696

Promaden endte og vi gik videre op mod Dorph Tyrol. Selv med 2 kort og vejskilte kom vi ikke helt på den rute som Steen havde planlagt Smile

4697

Undervejs kom vi forbi et “honning-salg”.

4705

Vi kom også forbi en af de lokale “helligdomme” og her har Steen næsten fået den fotograferet i himmelsk regnbuefarvet lys.

4706

De sidste stykke opad til Dorf Tyrol.

4708

…og her fik vi vand og en – trommehvirvel høres, ta-daaaaa… – iskaffe!

4715

Og vi fandt sågar også en tingel-tangel-butik der også solgte postkort.

4717

Vi gik et stykke lettere nedad og fandt skilte til sesselliften. Den ville vi nemlig med ned i byen. Dorthea tog en tur med den hver gang hun var i Meran – tror vi – og vi havde endnu ikke været med den, så det var jo lidt på høje tid for os.

4718

Vi ved også at hun har siddet her og drukket en øl, mens det var tordenvejr. Men den undskyldning havde vi ikke, så vi gik videre ned til hvor Sesselbahn’en tog passagerer på.

4720

Steen betalte og vi fik billetter med rabat, da vi som boende på hotellet får sådan nogle kort hvor vi kan køre gratis med bus og få rabat på forskellige ting….

4723

Steen fik Sessellift nummer 9.

4733

Ned over vinmarker, over Tappeiner-promenaden og ned i byen.

4748

Tilbage på hotellet, og efter et par glas vand, gik vi ned til eftermiddagsbuffeten og fik en kop kaffe og noget “energetisches Wasser”, altså vand, hvori der ligger store bjergkrystaller i. Det smager anderledes og godt. “Buffen” står fremme 2½ timer om eftermiddagen og man kan tage hvad man har lyst til.

20130817-S1

På vores tur havde vi tilbagelagt 10 km…

20130817-S2

…og klatret fra 316 meter over havets overflade, op til 604 m.

4650

Aftensmaden denne lørdag og hvad vi valgte.

4755

Desserten var den “lille” Adria buffet. Her ses en “lille” del af den, men bemærk, at der står sådan et rør på højkant henne foran den hjerteformede chokoladekage.
Noget andet at bemærke er, at der oppe i vinduet står en slags ½-trækasse og deri ligger noget tørt brød, så knastørt at der er en speciel kniv til at hamre det i stykker, og det er i den ½-kasse for at fragmenter fra det ikke skal springe til alle sider, når det bliver skåret i stykker. Hvad det er for noget brød, ved jeg ikke. Vi har smagt det og vi kan se man kan købe det i butikker.

4760

Her ses det andet bord med desserter og nu bliver cylindrene antændt og der kommer trommemusik eller var det fyrværkeri-musik på. Nå, ja, hvis det er den lille dessert buffet, så tør jeg ikke tænke på en stor og af alle disse ting lækkerier er der i vores maver kun plads til at smage 3 og jeg tror at der var omkring 30-50 forskellige slags godbidder.

4764

Sådan sluttede dagen. Jeg sad og læste en bog, jeg havde lånt på e-reolen på min ipad og se hvordan den lyser hvidvinen op! Steen sidder og læser dagens blog igennem.

This entry was posted in August 2013. Bookmark the permalink.