23. juli 2013

2668

Ja, endnu en tidlig juli morgen, eller det er vist lidt sent – ja, meget sent 05:38.

2672

Morgenens sædvanlige sysler var overstået, og vi blev enige om en gåtur med start ved Stenbjerg sømærke. Der anbefalede Nina at vi skulle parkere, det gjorde vi også, men parkeringspladsen var ikke så stor som Nina huskede.
Den hvide prik derude er mig og den mørke er Nina, Steen kom lidt bagud….

2675

Fodsporene var som dagen før, vandrestøvler og bare fødder, hmm det må vist hedde noget andet?

2679

Der var også lidt turistsjov, der blev ialfald ivrigt knipset af de ældre herrer. Nina og jeg gik bare…..

2688

Ved Sdr. Vorupør vente vi ryggen mod havet og gik ind i landet.

2693

Nej, vi er ikke uvenner!
Kræn Knudsens vej og privat vej, skulle vise sig at komme til at begtyde noget, og der gik lidt eller meget skuddermudder i det, for hvad på kortet viste som en gennemgående vej førte os ind til nogle meget uvenlige mennesker, og det er jo synd for dem at man ikke kan vise venlighed en smuk sommerdag mod 3 flinke mennesker. Da vi venligt spurgte om hvor vejen var, blev der læst og påskrevet overfor os, som var vi en flok ulydige unger der var ude på narrestreger – om vi ikke kunne læse at der stod privat vej osv…
Vi lærte at folk i Sdr. Vorupøre ikke er så flinke som dem i Lyngby og det er jo egentlig meget synd for dem, men flinke som vi er, så håber vi at de havde en god dag alligevel.

2699

Kulturelle var vi også – ud over at være flinke – vi beså Jens Søndergårds gallionsfigur “Kong Neptun” som står farverig, men egentlig ikke mere farverig end huset.

2702

Steen havde snakket om is i længere tid og Nina havde sagt at det kunne vi få på landingspladsen – hmmmm, det kunne man ikke.

2707

Nu, da der var gået is i det hele, tog vi strandvejen tilbage til bilen i stedet for byvejen….

2709

Tilbage ved bilen hvor vi skulle til at tage et gruppebillede med vandflaskerne og os, så vi at der holdt en bil på vejen og en dame luftede hund. Der kom et par biler kørende hen ad vejen, og damen viste ingen interesse i at flytte bilen – det viste sig at hun og hendes mand var kørt godt og grundigt fast i sandet, de havde siddet fast et par timer og ventede på autohjælp. Manden var gået autohjælpmanden i møde, måske for at vise ham vej ud i ødemarken – øh, måske skulle jeg sige Stenbjerg Klit.

2711Steen og Nina blev lidt nysgerrige og skulle hen “og få det hele med” og nå, ja, Steen skulle jo også lige se hvordan det så ud når bilen kom væk, hvor store huller der var blevet i vejen, vi skulle jo også køre der lige om lidt…
Vi kom igennem og Steen glædede sig over at bilen trak på alle 4 hjul, men den flinke autohjælpsmand havde også stukket Steen en skovl, så han kunne fylde hullerne og kørte ikke væk før han kunne se at vi var kommet igennem. Flink fyr!

2720

Lidt senere stod vi nede i bibliotekets kælder og havde noget vi ville læse eller fotografere fra gamle aviser. Det er meget spændende at læse i gamle aviser om hvad der skete i Thy i forhold til verdensbegivenhedernes gang på forsiden af samme avis. Man kan undres over hvad den thyboske læser har tænkt, men er det blevet anderledes? Er det ikke det samme i dag? Dog bliver folk i dag også overfodret med alt det, der sker i den store verden i både radio og fjernsyn – og nu om dage får man en masse billeder med oven i købet.

2724

Steen endte med at kunne skrive en ny titel på sit cv – “båndlæser-reparatør”, for der var en rem der var hoppet af, og ingen kunne lave den og det ville koste arkivet en formue at få den repareret og der skulle samles midler for at købe en ny. Steen fik den repareret efter mindst 15 forsøg og vi fik lige fotograferet det vi skulle bruge fra en avis fra 1965 der kun var på mikrobånd og ikke i papirformat.

2726aÅbakken nåede vi også lige, og da Elly og Hjalmar var gået hen for at spise aftensmad, gik vi den anden vej.

2732

Vi blev spurgt om vi havde lyst til at spise på Tambohuse kro, og vi blev endda afhentet. Chaufføren havde så travlt med at køre så han kom ikke helt med på billedet.

2734

En smuk aften at tage derned på, der er vel alt det som vi danskere forventer af en dansk sommeraften.

2737

Et gruppefoto af os alle 4. Ja, fotografen fik sig selv med. Der var mange billeder, det var en rigtig fin aften til at spise der.

2744

Forretten var noget med Jegindøhummer-terrine.

2746Derefter noget krondyrskød med en masse sommergrønt.

2753

Vi spiste julimenuen og desserten må I tænke jer til hvordan så ud. Den var en meget let mazzarinkage med koldskålsis til. I stedet får I et stemningsbillede, der meget godt viser at vi fik en fransk riesling fra Alsace, en Fleurie fra Beaujoulais.

2754

Mætte og tilfredse med tilværelsen kunne vi samstemme, at vi endnu engang havde nydt dagen og det dejlige liv.

2758

Efterfulgt af lige at nyde den smukke sene sommeraften i Tambohuse klokken 21:42. Men også en aften med tiltag for fremtiden omkring vore forældre, og med de forældreløse som venlige deltagere.

2765

Tak for i aften og vi snakkes ved i morgen.

 

 

 

This entry was posted in Juli 2013. Bookmark the permalink.