31. oktober 2012

SuperBest Hurup. Ja, det ser ud til at det er en dag, hvor der skal fejres meget. En eller anden Steen har fødselsdag og fordi han har det så kan man få bananer til foræringspris, et nyt ord for mig. Der er altså en pris ved foræringer, skal man mon næste gang man får en gave betale penge? Pletskud  derimod er noget andet, så plejer man at vinde et eller andet hvis man er i skydeteltet i Tivoli, men her skal man betale penge hvis man får et pletskud, og det ovenikøbet for noget boblende sukkervand – hmmmm, mon ikke mange ønsker at ramme forkert?

Køkkenet på Birkevej. Her var der gang i kagebageriet. I familen var der nemlig også noget at fejre, dog ikke en fødselsdag.

Pyntning af en af kagerne var i fuld gang, så vi var ikke i tvivl om, at det ville blive en god eftermiddag.

Åbakken. Vi fik kagerne sikkert ned på Åbakken og Marie fik hængt sin røde jakke på stumtjeneren. Vi vidste at Elly og Hjalmar  i dag havde været gift i 64 år, og vi kunne se at de var hjemme for deres køretøjer holdt uden for døren – Hjalmars til højre og Ellys til venstre.

Syrenen. Vi kan tydeligt se hvem der bor her og hvilket nummer deres lejlighed har på Syren-gangen og under nummeret er der en lille syrenfarvet streg.

Dagligstuen. Vi var de første til at ankomme og vi fandt flaget frem og satte det på bordet ved siden af alpeviolen som Hjalmar havde købt til Elly i dagens anledning – i vindueskarmen markerer den blå orkide sig.

Thekøkkenhjørnet. Her er blikket vendt mod thekøkkenhjørnet og døren ud til gangen og det lille vindue over køkkenvasken giver også et blik ud på gangen.

Den officielle spisestue for Syrenens beboere. Her havde man sat frem til os i et hjørne og Maries kager stod og ventede på at de sidste gæster ville indfinde sig.

Bryllupsdagsflødelagkagen var blevet så flot med Maries hjemmelavede chokoladeblomster….

64-års bryllupsparret. Vi fik bryllupsparret med ned i spisestuen og de vidste ikke at vi havde fået arrangeret det hele. De satte sig på deres vante pladser, der er nemlig faste pladser til alle beboerne og vi kan se at deres blikke er vendt mod de dejlige kager. Elly har et blåt øje fordi hun ugen før var faldet ud af sengen.

En fotograf havde travlt med at trykke på knappen, men hvis man skulle være i tvivl om at der blev holdt noget festlig, så kan man både se datoen og det hejste flag og måske regne det ud…..

Lad bare mundvandet løbe lidt….

Kafferiet. Vi fik drukket kaffen og skulle have lavet mere. Marie havde forstand på store kaffemaskiner for hun havde i tidernes morgen været opvasker på Agger Badehotel. Bemærk lige størrelsen på måleskeen!

Tilbage i E&Hs dagligstue, hvor vi sluttede af med et glas halvtør champagne og lidt tegnerier af et barne- og oldebarn til bryllupsparret.

Køkkenet på Birkevej. Der skulle laves aftensmad og det var Halloween aften. Græskærmanden stod med det store smil ude i haven og et andet græskar blev revet.

Der blev rørt i gryden til spaghetti-sovsen.

Der blev dækket bord, husets børnebørn var sultne….

Der blev læst historie og talt bolde…..

Der blev rørt mere og mere i spaghettisovsen, der nu også havde fået tomatpuré tilsat…

Der blev kravlet op og ned ad trappestigen…..

Spaghettien kom i det kogende vand – og vi spiste en dejlig middag på Birkevej! Vi sluttede da også fejringen med at vi endnu engang skålede i champagne i anledning af 64-års bryllupsdagen, selv om brudeparret ikke var sammen med os – men måske skålede vi også for en vellykket eftermiddag på Åbakken…

Hotel Thinggaard – værelse 201. Da det er vores sidste nat på hotellet får I lige “hotelkunst eller ikke”-billedet 🙂

This entry was posted in Oktober-november 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *