16.-18. marts 2012

Den 16. marts var det Hjalmars fødselsdag og om eftermiddagen var der komsammen på Birkevej. Inden var der tid til en hurtig tur, hvor vi fik tjære under støvlerne – men det hører vel med til en gåtur ved havet…

…ude ved høfderne syd for Agger. Det var koldt og blæsende…

Den lange mole var så glat at gå på som var den smurt ind i sæbe…

…men på den anden side af klitrækkerne var det mildere.

Og nu kommer det svære, det helt svære at forklare omkring denne dag. Steen fik ikke taget et eneste billede af Hjalmar på hans 91 års fødselsdag! Cameraet kom slet ikke op af rygsækken og flash’en blev ikke tændt. Bagefter er det jo uforklarligt – så det vil vi heller ikke forsøge på at forklare, men i stedet fortælle at Hjalmar havde en god dag med alle sine levende børn i huset, et barnebarn og endda et par oldebørn. Han havde ønsket sig et enkelt traktement med kaffe og et stykke kage til dem, der kom. Hjalmars beskedne ønske blev ikke helt opfyldt. Elly var åbenbart bange for at der ikke var nok til alle, så hun havde bestilt noget der nærmede sig en kvadratmeter brødbund med pålæg på, der vist nok forhandles som en “Pålægsmand” og gerne leveres i kagemandsform. For at være helt sikker på at der var nok blev der ud over pålægsmanden også købt kransekager. Men Nina lavede som hun havde lovet – da hun før fødselsdagen hørte om det enkle fødselsdagstraktement Hjalmar gerne ville have – en meget stor kage med lagkagebunde, luftig jordbærcreme og knaldrød ribsgele på toppen, og et stort flødeskumskryds oven på det hele gjorde det til et festligt og spiseligt dannebrogsflag – let og lækkert!

Hjalmar så godt ud, var i godt humør, hvilket var dejligt at se og opleve – og hvilket gør det lidt trist at netop dette ikke blev foreviget i et godt portræt, men vi må se på det positve og vi brugte tiden til at snakke med ham og ikke fumle rundt med cameraet, så vi vil lige finde et foto frem af ham.

…og vi er vel alle enige om, at han ikke har ændret sig det mindste.

Lørdag inviterede Nina og Christian på overraskelsesaften. Den indledtes med en køretur op i Naturpark Thy til parkeringspladsen nord for Nors sø i nærheden af Isbjerget, som vi skulle bestige.

Skumringen var allerede sat ind, og med disen var der ikke de grandiose udsigter, men så meget mere sympatisk var det at gå langs Tved Klitplantage og fornemme alle duftene der hører til et sådant område nær havet.

Isbjergets 56 m blev besteget og den lille rundtur på en 3-4 km fortsattes tilbage til bilen, der bragte os til Cafe Conrad i Klitmøller, hvor vi spiste sammen. Det var godt at der var bestilt bord, for der var fuldt hus. Det var et dejlitgt sted, der var god stemning og maden var god. Vi blev mætte, meget mætte men det smagte godt, og vi startede alle med en fiskesuppe…

Søndag vågnede vi til noget der evt. kunne blive til godt kørevejr til lufthavnen. Det blev dog mestendels til regn. Men denne type morgener kan være ganske dejlige i Thy.

Turen rundede vi af i loungen i Billund lufthavn. Den får funktion af “Ingenmandsland” hvor der ikke længere skal tages stilling og man bare kan slappe helt af med en kop kaffe, et glas vin, en ostemad og en avis…

This entry was posted in Marts 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *