25. december 2014

8493

Sådan så der ud klokken 08:20. Ikke specielt opmuntrende, men hver dag har sin charme – man skal bare nogle gange ud for at finde den.

8497Medens vi spiste  morgenmad forblev vejrsituationen den samme…

8518

…men så havde vi hotelavisen at hente opmuntring i, og her lovedes sne hen under aften, så den hvide jul kom ind på lystavlen igen. Spruch des Tages noterede vi os naturligvis og nikkede bekræftende til hinanden.

8516

Hotelavisen havde i dagens anledning af højtiden lidt poesi omkring Jesusbarnet…

8520

…og lidt til eftertænksomhed nu da året snart har gået sin gang.

0158

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning. Inge havde den rigtige påklædning og gik ud for at finde dagens charme. Lidt vådt her i begyndelsen, men de første sneflokke indfandt sig da – og vinden peb hende om ørerne.

8524

Da værelsesdamen kom for at ordne værelset tog jeg frakke og hat på og begav mig ud på en lille gåtur – startede ud mod syd ad stien mod Mathieslehof, der ses lidt henne ad stien, med sit lille kapel foran.
Ved vandpytten kom jeg i tanker om, at jeg havde glemt at hænge nøglen i receptionen, så Inge kunne komme ind, hvis jeg var ude at føjte. Jeg vendte derfor om.

8526

Med nøglen pænt på sin plads ved nr. 107 gik jeg ud igen, men valgte at gå ad en skovvej, for ude i det åbne føg vinden nemlig også mig om ørene.

0162

Inge var i mellmtiden kommet lidt op i højderne omme på Windeck-kanten, som helt levede op til sit navn i og med at vinden piskede sne og hagl lige i ansigtet på hende.

Pano-1 20141225

Selv var jeg kommet ud af skoven, og nede i mit niveau var sneen af den våde slags, så vuet nordpå over Hinterzarten var lidt “mudret”.

0165

Snart var jeg hjemme på hotellet med al dets komfort, men Inge stred sig videre opad, nu et godt stykke over 1000 m højde, og var kommet ind på der Winterwanderweg.

0168

Oppe ved vej/sti-knudepunktet “Fürsatsplatz” vendte hun om, for at få den flotte udsigt på vejen ned til Hinterzarten.

0174

Her er et af dem gennem en åbning i skoven ved Winterwanderweg…

0180

…og her, da hun kom ud af skoven og havde det åbne landskab foran sig. Man må jo sige, at hun havde fundet charmen ved dagen, ikke?

8533

Efter Inges tilbagekomst og lidt senere sad vi på Café Diva, og denne gang følte vi en vis forpligtelse til at (gen)smage den kage, der har navn efter caféen. Her mangler ikke chokolade i nogen form, og så er der abrikosmarmelade i tynde lag og marcipan for oven og for neden. Bestemt en diva blandt konditorkager!

0188 550

Og endnu senere på dagen, da det blev tid til en aperitif, havde vi et gensyn med den dejlige sekt, som Roland og Katy havde foræret os med ønsket  om god afslapning inden det gik løs med praktiske spørgs- og gøremål omkring flytning til Danmark. Vi havde alligevel tegninger af lejlighedens faciliteter og specifikationer med ned in der Kaminhalle.

8586

Aftensmaden blev serveret mere individuelt (som normalt) end i går, og det hele gled nemmere. Menuen var bestemt af køkkenet, så vi kunne bare lade det hele komme – dog kunne vi ikke finde plads til osten med kompot og mandler.

8587

Men menuen, som vi kendte til fra morgenstunden, fulgte lidt julepoesi om både juleånden og sandhedsånden.

0191

Klokken 21 var der musik i kaminstuen – vi overvejede at gå ned for at høre på, gik så ned, men der var allerede ved at være fuldt af hotelgæster. Det passede os egentlig godt, for vi var trætte. Et sidste postkort blev sendt og laptoppene slukket.

This entry was posted in Julen 2014. Bookmark the permalink.