4. december 2014

7707

Vejret var gråt og trist fra morgenstunden, så der var ikke rigtigt noget ved at lade øst-himlen starte dagens blog. Derimod så vi, lidt op ad morgenen, vores husnisser komme frem og de kunne naturligvis helt i sæsonens stil bruges som åbningsfoto. Oldfruen (tv) har endnu ikke fundet de korte bukser og nissehuen frem, men pedellen Carsten er vedholdende hvad angår december-kostymet.

7708Vi kørte til sygehuset i Thisted for at se til Elly. Undervejs var vi inde hos Thy Lam for at hente garn til et hækle-projekt, som Inge har i tankerne. Elly fortalte, hvad vi allerede vidste, nemlig at hun skulle hjem til Åbakken i morgen. Det gik hun lidt op i, selv om hun absolut ikke er ked af at være på sygehuset. Inge talte med en sygeplejerske om Ellys tilstand, og det var svært, hvis ikke umuligt, at få en tilkendegivelse af, hvor meget længere Elly kan forventes at leve. Der blev også lidt tvivl siddende i vores bevidsthed, om hun kommer hjem i morgen, for der var nogle analyser, der evt. kunne pege på intravenøs tilførsel af antibiotika. I dette tilfælde kunne hun ikke plejes på Åbakken, for der er regler om, at der skal være en læge bag intravenøse medicindoceringer – det er der vist kun et sted i regionen, at man har udenfor hospitalsregi, nemlig i Thisted på et plejehjem der.

Elly kom i tanker om sine ringe. Vi checkede i sengemøblets skuffe, hvor der var en transparent plastæske med div. smykker i – dog ikke nogle ringe. Elly blev meget påståelig mht. deres opbevaringssted, og sagde, at de skulle være sammen med halskæderne. Inge rundede af og sagde, at det ville Christian vide, men vi fornemmede, at den købte Elly ikke.
Vi gik over i kaffestuen og tog en kop kaffe og jeg snuppede et stykke smørrebrød med hamburgerryg og rødkål.

7712

Elly slumrede hen og vi ordnede et ærinde i byen. På vej derhen mødte vi Olsen-banden.

7715På vej tilbage til Hurup besluttede vi, at det ville være korrekt at gå en runde ved Agger. Udsigten fra Marys udsigtsterrasse skulle have været et pano-billede, men det lykkedes ikke, så vi nøjes med at få et indtryk af havet fra et enkelt fotografi 

7718

Udsigten over Flade Sø med Lodbjerg Fyr i horisonten kom ud som et gammeldags Kodak billede. Hmm… …men smukt var der, tro mig!

7725

Efter gåturen fik vi pumpet benzin, skrevet blog og forberedt evt. hændelser i den nærmeste fremtid, samt kigget i bilkatalog, og inden vi så os om, var klokken 19:00. På stikordet “rødkål” havde kokkene lavet andebryst med rødkål, svedsker, æbleflæsk, brun sauce og kartofler – så vi indhentede Mortens Aften på denne måde, og når vi juleaften spiser aftensmad, vil vi ikke savne andesteg med traditionelt tilbehør.

7729

Asra og Thomas var kokkene bag aftensmaden, så dem fik vi rost for den dejlige mad, og ellers fik vi lidt mere klarhed over forskellen på brune kager og sirupskager. Sirupskager er som brune kager, men med sirup i stedet for brun farin. Men navnene bruges i flæng på kryds og tværs, og sirupskage-betegnelsen benyttes også om kager i stil med honningkager fra Christiansfeld. Vi bliver så kloge…

This entry was posted in Hurup november-december 2014. Bookmark the permalink.