28. december 2011

Vågnede ved lyde nede fra kajen…

Det var en ihærdig sømand på skonnerten der lå fortøjet foran hotellet, som kravlede op og ned ad rebstigen (rigningen?) for at lave noget på kahyttens tag. Han gjorde det så mange gange at der var tid til at gnide øjnene og hente kameraet, og det er jo et dejligt motiv at starte dagen på.

Den startede ellers gråt op, dagen, og Operaen præsenterede sig overvejende i gråt. Der  skulle vi over næste dag, og det var helt fint at kunne se frem til.

Vi havde forskellige gøremål i byen og startede med at få et første fix på pulsuret.

For at komme helt i kontakt med Danmark, skulle vi lige ind om emery’s for at snuppe en kop formiddagskaffe med noget dansk kaffebagværk til.

Valget faldt på kanelsnegle, som i stedet for glasur var pyntet med chokolade. Om det var en extravaganza i anledningen af julen ved vi ikke. De viste sig ret bastante og lidt vanskelige at spise, for de smuldrede let så der skulle passes på hvor stumperne endte.

På Kongens Nytorv sørgede den ikoniske pølsevogn for den helt specielle danske atmosfære i bybilledet. Køen var forbavsende lang, men måske kun for os, som ikke spiser det der sælges der. Måske var halvdelen af kunderne i køen danskere som os på besøg i hjemlandet og som først synes de var rigtigt hjemme, når de havde fået sig et par ristede med løg, sennep og ketchup.

Der var ikke meget lys på himlen, men Magasin du Nord kompenserede med sin oplyste facade. Hotel d’Angleterre holdt for flere år siden op med sin flotte julepynt, der lyste godt op på de grå dage i december, så der er stort set kun “Magasin” tilbage.

Allerførst skulle vi have lidt til den søde tand hos Summerbird i Ny Østergade.

Vi valgte klassisk: Kransekager – dansk, og så var nytårsaften jo lige om hjørnet. Men vi havde glemt at hvor Summerbird’s chokolader er super gode, så bryder vi os ikke om deres kransekager, for de synes at være lavet på hasselnødder og vi mangler den rene mandelsmag. Så i år igen fik hotellets receptionspersonale kransekager af os 🙂

…og til højre ad Gammel Mønt til nr. 4, hvor Danmarks ældste vinhandel holder til, for at købe følgeskab til kransekagerne.

Nu skal vi ikke trætte med en detaljeret redegørelse for alle dagens gøremål, men som det fremgår af kortet ovenfor var vi frem og tilbage et par gange, tilbagelagde knap 5 km, så vi lå ikke på den lade side.

Aftenen var kulturel i form af teaterbesøg i Skuespilhuset. Den stod på Henrik Ibsens “Gengangerne”.

Rollelisten var relativt begrænset, 5 skuespillere i alt, men det gjorde ikke forventningens glæde over et par timers god fortolkning af et klassisk stykke mindre.

Vi gik de 5 minutters gang fra hotellet til Skuespilhuset for at få et glas før-forestillings-vin, studere aftenens program…

…og betragte aktiviteten i teatrets forhal efterhånden som den fyldtes af andre teatergængere.

Nu er det ikke hver uge, at vi kommer i dette teater, så vi gik ind da dørene åbnedes, så der var tid til at se sig lidt omkring derinde, fornemme stedet.

Der blev fyldt godt op, og en forventningsfuld stemning bredte sig.

Det er altid interessant at se hvordan scenerne for “klassiske stykker” er bygget op, og her begyndte det med et veritabelt regnvejr på scenestriben foran tæppet. På række 3 sad vi komfortabelt i tørvejr, men det er ikke sikkert at teatergæsterne på 1. og 2. række havde det lige så komfortabelt som os.

Sceneopsætningen forblev spartansk, men meget understøttende for den lidt “dunkeltsindede” handling.

Vi gik fra Skuespilhuset i let regn, så vejrliget rundede meget fint denne teateraften af.

This entry was posted in Julen 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *