10. november 2011 – 1. del

Den tidlige formiddag var præget af åbningsceremonien der foregik inden showet åbnedes for publikum klokken 10. Vi var blevet opfordret til at give lille 1-minuts tale, hvilket vi gjorde og derefter skulle selve åbningen foregå. Det var oppe på podiet hvor hovedsponsorer, organisations-komitteen, et par kendte japanske quiltere og os som “the stars” og ceremonien gik naturligvis ud på at klippe en rød silkesnor over med guldsakse. Inge førte vores saks og klippede synkront med de andre honoratiores silkesnoren over.

Vi har ingen fotografier taget af os selv, så det må I forestille jer til. I må også forestille jer os stående inde i vores udstillingsområde, foran svirrefluen, og give en såkaldt Gallery Talk, hvor vi med oversætter på forklarede de interesserede fremmødte lidt om hvordan vi arbejder. Vi rundede af med en spørgerunde, hvor publikum kunne stille de spørgsmål de evt. havde. Og det havde de.

Det var kun spørgerunden der improviseredes. Vores Gallery Talk var forberedt på forhånd så oversætteren kunne have sin kopi på japansk. Vi var tilfredse med fremmødet og spørgelysten. Det hele varede vel en times tid. Her blev taget mange fotos, bare ikke med vores kamera, så det må I også forestille jer.

Frokosten er der derimod ingen mystik i og her behøver I ikke at forestille jer ret meget. Der er nemlig god billeddækning. Vi havde sammen med andre “medvirkende” et lokale til rådighed og midt på dagen blev der bragt forsyninger ind. Vores første “lunch box” så således ud. 

Øverst lå et par spisepinde på et stykke celofan som afslørede hvad der var i vente.

Det var ris med ristede sesamfrø og en stærkt marineret frugt af en slags midt i. Vi ser her at ca. 40% af måltidet var ris. Øverst i midten et rum med en lille soyaolieflaske, et stykke ørred og derunder et stykke tofu. I øverste højre hjørne grøntsager i pickles-stil, i nederste højre hjørne kogte grøntsager, i midten lidt marineret julesalat og derunder i midten sort tang med ristede kærner af en slags.

Lidt sødt til sidst i form af små canache-lignende terninger med grøn the i.

… og drikkevarerne var vand på flasker og grøn the i små kartoner.

Jo, vi blev mætte.

This entry was posted in Japan 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *